Loopanalyse

Barefoot en natuurlijk hardlopers zijn vaak geen hobby-lopers. Ja, ze lopen wel voor hun plezier! En nee, de meeste lopen niet op wedstrijd niveau en kunnen er ook niet van leven! Maar vaak is het wel een uit de hand gelopen hobby! Ze slurpen vaak alle kennis die er te vinden is over de techniek, de gezondheidsvoordelen en de ervaringen van anderen gretig op! Checken dit met wat ze zelf al weten of ontdekt hebben en nemen mee, wat volgens hen relevant of bruikbaar is. Echte onderzoekers dus!

De hellingshoek

Niet zelden zijn deelnemers aan mijn lessen zeer ervaren lopers, die ik eigenlijk niets meer hoef uit te leggen. Ze hebben zelf alles wat er te vinden is in boeken en op het internet al gevonden. En het kaf van het koren weten te scheiden. Soms zijn lopers zelfs zo ervaren dat ik met een klein beetje buikpijn aan de lessen begin, want soms lijkt de lat zelfs voor mij te hoog te liggen. 

Maar gelukkig hoef ik als trainer echt niet het beste te lopen en het meeste te weten! Elke keer is het lesgeven voor mij ook weer een waardevolle en leerzame ervaring! Of het nu gaat over de techniek van natuurlijk hardlopen, het functioneren van het menselijk lichaam of het les geven op zich! Ik wordt er elke keer weer rijker van!

En gelukkig mijn cursisten ook hoor! Of ze nu iets wijzer zijn geworden van mijn inhoudelijke lessen of niet. Vrijwel elke deelnemer geeft aan het eind van de reeks dezelfde feedback op 1 punt. De loopanalyse! Daar hebben ze altijd veel aan gehad, kijken ze nog regelmatig terug en heeft hun nieuwe inzichten gegeven. Puur door zichzelf te zien bewegen. Want precies voelen wat je doet tijdens zo’n snelle beweging is nog best lastig. En soms kan je er als loper dan ook helemaal naast zitten. Denk je dat je iets doet zoals is uitgelegd, maar blijkt je lijf toch net even iets anders te doen!

De losse enkel

Met de loopanalyse breng ik de techniek van iedereen persoonlijk in beeld en kan ik op accenten laten zien, waar er nog winst te behalen is of juist wat heel natuurlijk al vanzelf gaat! En geen enkele loper uitgezonderd vind het fijn om dit na het vergaren van heel veel kennis en deze uitgeprobeerd te hebben ook een daadwerkelijk te zien! Wat doe ik nu precies en hoe ziet dat er in detail uit?

Met behulp van een paar korte filmopnames, waarbij ik je van alle kanten kan zien lopen, maak ik de analyse. Uit deze opnames worden screenshots gehaald, waarop ik toelichting geef over wat al goed gaat en wat nog aandacht vraagt. Meestal komen er 3 aandachtspunten als advies uit de analyse, waar je de komende tijd mee aan de slag kan gaan. Deze houden vaak ook verband met elkaar en vullen elkaar daarom logischerwijs aan.

Mocht je interesse hebben voor het laten maken van een analyse? Je kan er dan voor kiezen om persoonlijk een afspraak met mij te maken, maar je kan ook zelf je opnames maken en deze insturen. Voor een instructie van het laten maken van een online loopanalyse kan je hier klikken.

Dussss….

Loop jij al wat jaartjes barefoot of op minimalistische schoenen? Maar heb je jezelf nog nooit zien lopen? Dan kan je voor maar €35,- vanaf nu ook je analyse online bij mij laten doen.

Wil je ook graag een mondelinge toelichting op mijn bevindingen? Dan vraag €50,- per analyse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s