Vogeltjes kijken….

Heerlijk zo’n rustig rondje door het bos. Lekker kletsen, genieten van de rust in het bos en de ondergrond. Alles kunnen voelen wat er is, omdat er geen enkele druk is om te presteren. Dat is vogeltjes kijken! Of hertjes kijken! Want dat was het vanmorgen!

Niet alleen heel fijn om te doen, maar ook heel productief voor je trainingsopbrengst! Juist door relatief veel langzame kilometers aan je trainingsschema toe te voegen, wordt je sneller! Fijn toch, dat je niet altijd met je tong op je veters of het snot uit je oren hoeft te lopen om sterker en sneller te worden?

Dat is voor mij ook een van de redenen waarom ik met de schema’s van sportrusten ben gaan lopen. Daar zit alles in wat mij aanspreekt in hardlopen en hoe ik met mijn bewegen bezig wil zijn. Op een verantwoorde manier, passend bij mijn vermogen, toch af en toe een grens verleggen!

Sportrusten: verband tussen intensiteit, hartslag en brandstofverbruik (suiker / vet)

Maar van het lopen van langzame kilometer is hartslagzone D2 wordt je niet alleen sneller. Er zijn nog een paar voordelen, die je kunnen helpen om je fitter te gaan voelen. En ook daarom heb ik er voor gekozen!

  1. Zin in zoet na het lopen?
    Loop in D2!
  2. Wil jij meer energie, ook als je niet loopt?
    Loop in D2!

En daar ga ik voor! 

Toch nog een keer de strijd aangaan met mijn suikerverslaving, maar wel op een leuke manier! 

Terug komen op mijn oude snelheid en wie weet nog iets meer, zonder elke training helemaal kapot te hoeven gaan (Wel 1 keer per 3 weken!)

En ’s ochtends met meer energie mijn bed uit komen, zodat ik ook de trainingen die ik geef wat makkelijker volbreng!

Vooralsnog train ik zelf 3 keer per week en loop ik 1 training op dit tempo. Daarnaast loop ik ook met klanten heel rustig. En dan kan ik 2 keer per week wat pittiger trainen. Zodra ik overstap naar het schema van de halve marathon voeg ik daar nog een rustige training voor mezelf aan toe. 

Ben jij ook benieuwd naar het trainen volgens deze schema’s voor een langere afstand? In september start deel 2 van de jaartraining voor de marathon, namelijk van de 10k naar de halve marathon. Voor meer informatie kan je hier klikken of stuur mij een bericht als je uitgenodigd wilt worden voor de informatiebijeenkomst in september. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s