Natural Running


Natural Running kan een doel op zich zijn of onderdeel zijn van een stijl van leven. Voor mij is het dat laatste. Het gaat over zoeken naar de basis van bewegen, maar ook van zijn in het hier en nu, bewegen vanuit je natuur. Door helemaal terug te gaan naar de basis, jouw basis, je voeten, kun je de rest van je houding en bewegen ook beter leren kennen en tot zijn recht laten komen. Daardoor gaat er een hardlopend leven voor je beginnen zonder blessures en uitputting door overtraining! Je gaat meer lopen en toch ook meer energie overhouden voor al die andere dingen, die je ook graag doet!

In de cursus Natural Running Basis ga je aan de slag vanuit de basis. Je leert hoe bewegen van nature werkt, hoe je lichaam hiermee omgaat en hoe je vanuit deze kennis met minder moeite kan rennen. Aspecten die aan bod komen zijn: ontspannen, efficiënt bewegen, ademen, conditie opbouwen en sterker worden en de techniek stap voor stap eigen maken.

In de cursus Natural Running Gevorderd gaan we verder met alles wat je in de basiscursus geleerd hebt. We verdiepen elk onderwerp en samen werken we ook aan kracht, souplesse, balans, uithoudingsvermogen. Aan het eind van deze cursus kan je 20-30 minuten aan een stuk natuurlijk hardlopen. Ook gaan we in op het echte barefoot lopen, diverse ondergronden en aanvullende trainingsmethoden.

Hierbij maak ik vooral gebruik van de techniek van Natural Running, die uitgaat van het natuurlijke beweegpatroon van je lichaam. Dit aangevuld met aspecten uit andere trainingsmethoden, om zo te komen tot een compleet aanbod, wat ervoor zorgt dat jij volledig toegerust kan gaan hardlopen. Moeiteloos en blessurevrij!

Klik voor meer informatie over de geplande cursussen op een van onderstaande links!


"It's not what's on your feet, it's what your feet are doing."

- Christopher McDougall -