Runningtherapie

Heb je last van aanhoudende stressklachten, depressieve gedachten of negatieve gevoelens? Misschien zit je in een burn-out? Heb heb je last van andere (psychische of lichamelijke) klachten? Dan kan runningtherapie wellicht iets voor je veranderen.

Runningtherapie is het therapeutisch in zetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een gecertificeerd runningtherapeut. Deze vorm van bewegen zorgt er voor dat ‘gelukshormonen’ aan gemaakt worden in je lijf en worden opgemerkt door je brein. In een programma van 6 weken wordt er toe gewerkt naar een duurloop van 20 minuten; individueel of in groepsverband.  Dit is meestal de eerste aanzet tot zelfstandig sporten of de instroom naar een regulier hardloopgroep. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen zijn een wezenlijk onderdeel van de runningtherapie. Op deze manier leer je weer contact te maken met je lichaam.

Als runningtherapeut loop ik met je mee en houd ik je fysieke inspanning in de gaten, zodat er gecontroleerd en verantwoord gelopen wordt. Runningtherapie is dus niet zomaar een hardlooptraining. Het kan ook preventief ingezet worden. Zodat het je genoeg ondersteunt om anderen therapieën of medicatie niet of minder nodig te hebben. Of het is een goede aanvullende therapie naast je reguliere behandelingen bij de GGZ. Waar je ook zit in jouw zoektocht naar grip op je leven, runningtherapie helpt!

Klik voor praktische informatie op “Activiteiten” in de balk bovenaan het scherm.