Barefoot wandelen

Observeer de natuur
Niet alleen in de natuur lopen om de geur op te snuiven en te bekijken wat je allemaal aan moois ziet, maar ook de natuur te voelen. En het voelen is best nieuw, want wanneer voelen we de natuur tijdens een wandeling? Meestal gebruik je je handen om iets te voelen en de mensen die van alles in de natuur in hun handen nemen is minimaal. Bovendien, je voeten leveren toch een andere sensatie dan je handen. Het is meer puur.

Massage
Naast dit alles is ook de massage voor je voeten optimaal, want je loopt op verschillende bodems en dat geeft iedere keer opnieuw een apart gevoel. Het duurt meestal wel even voordat je voeten er aan gewend zijn; onze voeten kennen dit immers niet. Maar de doorbloeding van de voeten wordt gestimuleerd en de afwisseling van warm en koud stimuleert de ontwikkeling van meer weerstand.

Vrijheid
Door op de blote voeten te gaan lopen geeft normaal al – bij de meeste mensen – een vorm van vrijheid. Door dit in de natuur te gaan doen, stimuleer je dit nog meer. Het ‘back to nature’ wordt hier wel heel letterlijk ten toon gespreid en zeker als je op verschillende ondergronden loopt, voelt dit bevrijdend. Door je lichaam creëer je als het ware ruimte in je hoofd.

Elke eerste zondag van de maand organiseer ik een blote voeten wandeling.

Klik voor meer praktische informatie op “Activiteiten” in de balk bovenaan het scherm.