Barefoot Running

Hoewel ik het altijd al fijn vind om op blote voeten te lopen, ben ik dit pas meer gaan doen, sinds ik anderhalf jaar geleden gestart ben met barefoot running.

Ik wist al veel langer dat dit kon, maar maakte nooit de stap. Was er wel nieuwsgierig naar, maar het kwam er gewoon niet van. Totdat ik door gezondheidsredenen een tijdje niet had kunnen rennen en dus helemaal weer bij nul moest beginnen.

Eenmaal begonnen was ik meteen verkocht! En wat mij betreft is er geen weg meer terug en pas ik de principes van minimalisme steeds verder toe in mijn leven. Gewone schoenen gaan paar na paar de deur uit en maken plaats voor een behoorlijke collectie minimalistische schoenen. Op blote voeten wandelen en stukjes hardlopen is nog steeds het fijnst!

De stap om ook trainingen hierin te gaan geven, was voor mij klein, nadat ik gestart was met mijn bedrijf. Als ik ergens enthousiast over ben, vind ik het heerlijk om dit ook op anderen over te dragen, die hier nieuwsgierig naar zijn!

In de trainingen loop je met minimalistische schoenen, omdat je huid meer tijd nodig heeft om aan te kunnen, wat we gaan oefenen. Bovendien ben je in een leersituatie vaak minder alert en is enige bescherming wel fijn. Je bent natuurlijk vrij om tussen of na de trainingssessies verder te gaan op blote voeten!