Natural Running


Natural Running kan een doel op zich zijn of onderdeel zijn van een stijl van leven. Voor mij is het dat laatste. Het gaat over zoeken naar de basis van bewegen, maar ook van zijn in het hier en nu, bewegen vanuit je natuur. Door helemaal terug te gaan naar de basis, jouw basis, je voeten, kun je de rest van je houding en bewegen ook beter leren kennen en tot zijn recht laten komen. Daardoor gaat er een hardlopend leven voor je beginnen zonder blessures en uitputting door overtraining! Je gaat meer lopen en toch ook meer energie overhouden voor al die andere dingen, die je ook graag doet!

In het traject van Natural Running Basis ga je aan de slag vanuit de basis. Je leert hoe bewegen van nature werkt, hoe je lichaam hiermee omgaat en hoe je vanuit deze kennis met minder moeite kan rennen. Aspecten die aan bod komen zijn: ontspannen, efficiënt bewegen, ademen, conditie opbouwen en sterker worden.

Hierbij maak ik vooral gebruik van de techniek van Natural Running, aangevuld met aspecten uit andere trainingsmethoden, om zo te komen tot een compleet aanbod, wat ervoor zorgt dat jij volledig toegerust kan gaan rennen.

Let op! Ik werk nu ook vanuit Amsterdam! Elke zaterdagochtend geef ik les in een groep van 9:30 – 11:00 uur. Individuele trajecten kan ik ook inplannen op maandagochtend of zaterdag na 17:00 uur. Neem contact met me op, dan plannen we samen iets in.

Klik voor meer informatie over de geplande cursussen op een van onderstaande links!


"It's not what's on your feet, it's what your feet are doing."

- Christopher McDougall -