Goede voornemens 2022!

Goede voornemens? Wees niet te streng voor jezelf!

Dit jaar ben ik gestart met een hoop goede voornemens. Best een aardig rijtje al zeg ik het zelf. Te veel of te moeilijk om met zoveel tegelijk te starten? Wel als je het allemaal voor het eerst doet, maar niet als je al deze dingen al vaker gedaan hebt, of deels al onderdeel uitmaken van je dagelijkse routine. En dat laatste is bij mij wel het geval. 

Daarnaast probeer ik het mezelf ook niet te moeilijk te maken. Succes is namelijk alles wat gelukt is! En wat niet gelukt is, is geen falen, maar een kans om het alsnog op te pakken! Ook hoef ik van mezelf niet alles elke dag perfect te doen. Als het me gelukt is om mijn voornemens wekelijks 6 van de 7 dagen te hebben gedaan, dan is het geslaagd! Dat geeft me de ruimte om lekker even een dag langer in mijn bed te blijven luieren, een flinke suikerbom te nemen of toch die oliebol te nemen!

Bovendien hak ik de tijd waarin ik dit doe in stukjes. Ik bekijk het steeds per week en evalueer ook per week. Dan is de kans op vinkjes, dus succes ook veel groter! En ik heb elke week weer de kans om opnieuw vol goede moed aan mijn voornemen te beginnen. Je zou dit ook per dag kunnen doen natuurlijk, of alleen doordeweeks en niet in het weekend. Dat werkt bij mij persoonlijk alleen wat minder goed.

Dus ook met goede voornemens; wees aardig voor jezelf en als het even niet lukt kan je gewoon de volgende dag/week weer opnieuw beginnen! 

Check up goede voornemens voor herstel:

 • Geen alcohol
 • Intermittend fasting
 • Geen toegevoegde suikers
 • Max. 1 keer per dag gluten
 • Vegetarisch eten
 • Mediteren
 • Dagelijks 1,5 uur bewegen
 • Min 8 uur slapen
 • 2 liter vocht per dag
 • Verse voeding 3 x per dag
 • Dingen doen die ik leuk vind

Vink=6 van de 7 dagen gelukt!

Even voor jullie beeld. In mijn eerste week had ik allemaal vinkjes, maar niet voor ‘toegevoegde suikers’ en ‘dingen doen die ik leuk vind’. Dat verbaast mij niet helemaal dat deze twee eruit springen en mij dus meer moeite kosten! Om dit inzichtelijk te maken, helpt mij om mijn focus te houden. Datgene wat lukt, blijf ik doen zoals ik deed en deze twee categorieen hebben iets extra mijn aandacht nodig.

Het zal je dan ook niet verbazen, dat mijn volgende blogs zullen gaan over deze twee onderwerpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s